Fundraising planlægning – en afgørende nøgle til Nonprofit succes

Som en professionel give forfatter og konsulent, jeg ofte overrasket over hvor få nonprofit organisationer har faktisk en fond udvikling plan ud over en vag idé om ansøger om et par tilskud og udsender en årlig appel brev.
Som erkender, at manglende planlægning, er jeg ikke overrasket over, hvor ofte disse samme organisationer har runder af akut budgetnedskæringer, når de indser, at de har ingen sikker streams af indkomst.
Meget typisk er det agentur, der har modtaget en stor bevilling til at køre deres programmer i et år. Derefter, i den tiende måned for tildelingsperioden, kommer den erkendelse, at de har ingen idé om hvordan de vil finansiere næste års programmer. Med mindre end to måneder af penge i banken, de går ind i nødsituation fundraising tilstand.
Deres første indskydelse er at begynde at anvende en anden store tilskud. Men på de fleste fonde, processen – fra brev undersøgelsesudvalg forslag til accept – typisk tager mindst tre måneder, og ofte seks til otte måneder.
Deres næste idé er at henvende sig til deres individuelle donorer med en panik brev, der hovedsagelig siger, “Send os penge nu eller vi kan gå ud af markedet.” Det er selvfølgelig de mindst effektive fundraising brev du kan skrive. Donorer ønsker at investere i dine succeser, ikke bail out dine fejl.
Så hvordan kan de undgå disse situationer? Svaret er at planlægge.
Gennem planlægningsprocessen, vil du opnå følgende:
* Begrænse krisen fundraising: det, som i eksemplet ovenfor illustrerer, er vores primære årsag til at skabe en fond udviklingsplan, men der er andre samt…
* Mangfoldighed bygger i fleksibilitet: ændringer i andre erhvervssektorer kan have stor indvirkning på nonprofit finansiering. Et snit i statens budget kan være gået ned så færre kontrakter for lokal serviceorganisationer. Dot-com bust af et par år skæres tilbage foundation donationer, at reducere de midler, de havde til rådighed til at give. Agenturer, der var blevet komfortable stole på én eller to finansieringskilder befandt sig kæmper for at overleve disse ændringer. Dem med planer og diversificeret finansiering baser havde fleksibilitet til at tilpasse sig og overleve.
* Planlægning for mangfoldighed bringer i flere muligheder: gennem planlægningsprocessen du kommer til at identificere finansieringsmuligheder du aldrig vidste eksisterede. Yderligere, når du stopper for at have til kamp for at betale næste måneds regninger, vil du kunne afsætte mere tid til at udvikle nye indtægtskilder for dit firma.
* Fastsættelsen af prioriteter, strategier og mål: nye muligheder til stede sig hele tiden, hvis du er åben for modtagelse af dem. Men hvilke muligheder bør du fortsætte? Når du har en klar mission og en plan, bliver svaret klar. Ved at følge planen, du ved, hvor din indsats er mest brug for på ethvert givet tidspunkt, og du kan skrue ned distraktioner, der ikke længere dine definerede mål.
* Øge bestyrelsen inddragelse: jeg altid høre nonprofit personale klager over deres un-involveret bestyrelsesmedlemmer eller bestyrelsesmedlemmer der blande sig for meget uden at vide hvad de laver, og endnu de ikke skabe muligheder for bestyrelsen til at være konstruktivt involveret. Spørge din bestyrelse til at være en del af planlægningsprocessen udvikling vil både motivere dem og uddanne dem på samme tid.
* Integrere fond udvikling med andre program aktiviteter & planer: Hvis du er heldig nok til at have medarbejdere, der arbejdet fuldtids på fonden udvikling, du også risikere en afbryde mellem programmet mennesker og fundraisers. Resultatet er en årlig begivenhed, der har holdt den samme uge som den travleste del af programmet personalet sæson. Skriftlig planer, der deles af alle personale hjælpe til at undgå sådanne konflikter og fremme et arbejdsmiljø team.
* Mest produktiv brug af team’s tid: den nederste linje er, at ved at være organiseret, og at have klarhed over, hvad der forventes af hvert gruppemedlem, alle dine aktiviteter bliver mere effektiv.
Så hvad der holder dig tilbage? Sammensætte dit hold og begynde at planlægge for succes i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.