Sådan slipper man af med sorte under øjencirkler

Kolde kompresser er en glimrende måde at berolige anstrengte kapillærer omkring øjet. Grøn te har antiinflammatoriske og beroligende egenskaber, hvilket gør dem til et glimrende middel mod anstrengte kapillærer. Mintblade, der indeholder mentol, forbedrer blodcirkulationen og lindrer puffiness omkring øjnene. C-vitamin i mynte hjælper også med at lysne huden omkring øjnene. En kølig komprimering på området under øjnene kan være nyttig til at reducere puffiness(læse mere her) og sorte cirkler.

Du kan også prøve at anvende kolde teposer på mørke rande. Grøn te og kamille teposer kan påføres de mørke rande og kan reducere udseendet af disse rynker. Bare sørg for at køle teposerne, før du anvender dem på dit ansigt. Lad dem sidde i mindst 10 minutter, og vask dem derefter af med vand. Mandler er rige på E-vitamin, som kan hjælpe med at forbedre mørke rande. Mandelolie er et blødgørende middel, der blødgør huden. Påfør nogle på de berørte områder og lad dem sidde i et par minutter.

Kakaosmør og kokosolie har en bred vifte af praktiske anvendelser, herunder behandling af mørke rande. Påfør olien på området under øjnene i ca. 30 sekunder. Mælk er også en god ingrediens til behandling af misfarvning af huden og kan også anvendes som komprimering. Agurker indeholder vitamin K, som kan lindre puffiness og mørke rande. Agurker indeholder også koffeinsyre, som virker som en antiinflammatorisk.

For at slippe af med mørke rande skal du drikke mindst otte glas vand om dagen og spise masser af frisk frugt og grøntsager. Undgå overeksponering for solen, og brug en bredskygget hat eller store solbriller, når du er udenfor. Du bør også få hele otte timers søvn hver nat. Endelig skal du undgå overdreven natrium i din kost. Overskydende natrium kan resultere i væskeretention omkring øjnene, hvilket er en anden årsag til mørke rande.

En anden måde at reducere udseendet af mørke rande på er at sove på ryggen i stedet for på maven. Dette kan reducere væske og blod omkring øjenområdet og forhindre din nakke og rygsøjle i at komme ud af justering. Anvendelse af et produkt, der indeholder C-vitamin, lakridsekstrakt eller kojicsyre, kan også hjælpe. Disse ingredienser kan hæmme produktionen af melanin, som er ansvarlig for mørk hud. For at forhindre yderligere skader skal du bruge solcreme til at beskytte din hud mod UV-stråler.

Allergier er en anden almindelig årsag til misfarvning omkring øjet. Mens sæsonbestemte allergier er nemme at behandle, skal du muligvis undgå visse fødevarer og kemikalier. En hudlæge kan hjælpe dig med at identificere eventuelle allergier, der kan forårsage dine cirkler. Alternativt kan indtagelse af et multivitamin hjælpe med at reducere sværhedsgraden af mørke rande omkring øjet. Og endelig bør du konsultere en hudlæge for at se, om dine symptomer er forårsaget af en fødevare- eller kemisk allergi.

Andre faktorer, der forårsager mørke rande omkring øjenområdet, er stress, mangel på søvn og dehydrering. Ud over at drikke nok vand hver dag, bør du også undgå at drikke væske før sengetid. Nogle medikamenter kan forårsage uønskede bivirkninger, herunder udvidede blodkar, væskeretention og dehydrering. Hvis du tager receptpligtig medicin, skal du diskutere disse bivirkninger med din læge. Undgå kraftig gnidning af dine øjne, da dette kan beskadige blodkarrene og huden omkring øjenområdet.