Tjekliste: Hvor god stand er dit hus i?

Vi er sikkert mange, der går og bilder os selv ind, at vores hus er i tip top stand, selvom de fleste er gode til at forsømme renoveringer og andet som boligen af og til kræver af os. Det er dog vigtigt at have de detaljer, man let glemmer i mente, specielt hvis man ønsker at sælge. Derfor får du her en tjekliste over nogle af de aspekter af boligens sundhed, der ofte går i glemmebogen, når man tager status på boligens velvære.

Afløb og faldstammen

Hvor ofte renser du vask-, bade-, køkken og toiletafløb? Almindeligt brug forårsager at de stoppes og nedslides. Det havde du måske tænkt over. En mere sjældent problem, er når den er gal med faldstammen. En faldstamme skal gennemsnitligt udskiftes efter ca. 75 år. Faldstammerenovering er ikke nogen farlig sag, der er masser af udbydere på området, du finder nogle af dem her: ekspertoversigt.dk/faldstammerenovering/. Grundlæggende er det vigtigt at bruge noget tankevirksomhed på det faktum at alt, du forbruger, nedslides og skal udskiftes efter en bestemt tidsperiode. Med denne indstilling får du med garanti et mere velfungerende hjem og et mere indgående bekendtskab med dets funktioner og udfordringer.

Tagrenden

En anden husinstallation, der går selv de grundigste næser forbi er tagrenden. Den kan nemt tilstoppes om efteråret på grund af at bladene falder af træerne og ender heri. Det er ikke nogen nem opgave selv at skulle tømme tagrenden, men alt andet lige er det vigtigt at få det gjort, da vægten fra vandet kan skade tagrenden og dens påmønstring til huset. Her kan det anbefales at benytte internettet til at finde den rette ekspert. Brug for eksempel hjemmesiden: ekspertoversigt.dk.

Radonmåling

Radonmålinger er populære for tiden. De siger noget om hvor meget radioaktivt henfald dit hus (specielt kælderen) udsættes for. Radioaktive stoffer kan lede til den slags mutationer i arvestoffet, der skaber kræft i kroppen, såfremt man udsættes for dem i for høj grad. Medmindre du er fysiklærer, får du sandsynligvis brug for hjælp til at udføre en radonmåling i hjemmet. Igen er internettet et ganske udmærket kommunikationsmedie, du kan også spørge en af dine naboer, de har sikkert allerede fået det målt.